Brakondomer.se | Allt du behöver veta om kondomer

Silikonbaserat glidmedel – det självklara valet till analsex!

Vare sig du leker med dig själv eller tillsammans med en partner kommer glidmedel att förhöja njutningen avsevärt. Det finns olika slags produkter som passar bättre eller sämre till olika typer av lekar och leksaker. I den här artikeln kommer vi att lägga fokus på silikonbaserat glidmedel och förklara varför det passar ypperligt till analsex.

Vad är ett silikonbaserat glidmedel?

Ett silikonbaserat glidmedel är ett glid som ska motverka friktion under sexuella aktiviteter. Silikonbaserat glidmedel är inte bara drygt och ger fantastiskt glid, det har också långvarig glidförmåga. Med andra ord behöver man sällan avbryta lekarna för att applicera mer glid.

Silikonbaserade glidmedel kan upplevas som dyra, men till skillnad från vattenbaserade glidmedel (som lättare torkar ut) är de väldigt dryga – något som i det långa loppet gör dem mer prisvärda.

Silikonbaserat glidmedel till analsex

Ett silikonbaserat glidmedel är en solklar vinnare när det kommer till hjälpmedel för analsex. Vid analsex behövs ofta mycket glid eftersom analen, till skillnad från vaginan, inte producerar någon egen lubrikation. Med ett silikonbaserat glidmedel kan man njuta av långvarig penetration eftersom det sällan behöver fyllas på mer glid under akten. 

Silikonbaserade glidmedel fungerar utmärkt tillsammans med kondom, men också tillsammans med leksaker i material som exempelvis glas och metall. Däremot fungerar det mindre bra med sexleksaker av silikon eftersom det kan orsaka skador på silikonet. Till buttplugs, analdildos och andra anala leksaker i detta material rekommenderar vi istället ett vattenbaserat glidmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *