Brakondomer.se | Allt du behöver veta om kondomer

Femidom – en slags kondom för kvinnor

Det är långt ifrån alla som vet att femidomen existerar. Är du en av dem som inte vet vad en femidom är eller hur den används? Vilken tur då att vi kommer ge svar på dessa frågor i den här artikeln. Så häng med och lär dig allt du behöver veta om den kvinnliga kondomen.

Vad är en femidom för något?

Sedan en tid tillbaka finns en kvinnlig motsvarighet till den manliga kondomen som kallas för femidom. En femidom är en tunn hylsa av gummi eller plast som förs in i slidan före samlag, och likt den manliga kondomen skyddar den mot både oönskad graviditet och könssjukdomar, förutsatt att den används på rätt sätt. Det innebär att femidomen är det första kvinnliga preventivmedlet som skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar. Femidomen innehåller inga hormoner och är ett bra alternativ för den som får biverkningar av andra preventivmedel. Exempel på biverkningar som hormonella preventivmedel kan ge är bland annat depression, minskad sexlust och viktuppgång.

Hur använder man en femidom?

Som nämnt ovan för man in femidomen i slidan före samlag. Den kan även föras in i rumpan och användas vid analsex. Den kommer med en plastring på ena sidan som ska förhindra att den glider in i slidan (denna ring ska placeras utanför slidmynningen), och på andra sidan finns en mjuk platta som ska hålla hylsan på plats. En femidom har ungefär samma längd som en kondom men är betydligt bredare eftersom den ska sitta mot slidans väggar.

Använd aldrig kondom och femidom samtidigt då friktionen som uppstår gör att båda kan gå sönder. Välj därmed endast ett av alternativen vid samlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *